10 Aralık 2012 Pazartesi

İLK SÜT DİŞİMİZLE VEDALAŞTIK



Herkese merhabalar,mutlu haftalar.
  Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugün bizim eve diş perisi uğradı,ilk süt dişimize veda ettik.Halbuki o diş çıkana kadar ne zorluklar çekmiştik,şimdi hiç bir şey olmamış gibi bizi bıraktı gitti :)
Yaklaşık 10 gün önce sallandığını fark ettiğimiz diş ufak da olsa bir krize sebep olmuştu,dişinin düşeceğini öğrenen yağız saatlerce ağladı.Babasıyla ne dediysek olmadı,hatta TWİTTER 'da da bahsetmiştim.Baktım laftan anlamıyor,bende anlatmaktan vazgeçtim ve kendi haline bıraktım.

Burada henüz 1 yalındayız ve sadede 4 dişimiz var,ve bugün o dişlerden biri artık yok :)

Ertesi gün daha sakindi ama hala tam kabullenmiş gibi değildi,ben yine üzerinde fazla durmadım,nasılsa düşecekti ve yağız bunu bir şekilde kabullenecekti.


Öyle de oldu,sabah anne sana çok iyi bir haberim var diyerek uyandırdı beni.Meğer zaten düşmeye yüz tutmuş dişini kendi eliyle çıkarmış avucunda bana gösteriyordu.Ve inanılamayacak kadar mutluydu.Nerede o akşam saatlerce ağlayan yağız nerede bu sabah ki yağız ?
  Zaten fotoğraflardan da belli,nasılda sırıtmış objektife :)


Saatlerce mutluluktan evin içinde dört döndü durdu :)
Anne ben artık büyüyorum değil mi?
Anne ilk çıkan dişim için bir kutlama yapalım,mesela bana oyuncak alın.
Anne son dişim içinde tören isterim :)
Anne dün Aras'ın (okul arkadaşı,aynı zamanda komşu oğlu) kalbini kırmıştım,o'na artık sen benim arkadaşım değilsin demiştim,bugün ondan özür dileyeyim ,)




İşte böyle bir kaç gün yaşadık biz,sizinde aklınızda olsun istedim,daha evvel yaşamadıysanız ve bu durum yakınsa,olayın çok üstüne gitmeyin.Baktınız korkuyor ve kabullenmek istemiyor,oluruna bırakın.Boşuna dememiş büyüklerimiz 'su akar yolunu bulur' diye.Hepimizin yaşadığı ve onların da yaşamak zorunda olduğu doğal bir süreç bu,bir şekilde atlatacağız.Ama dişini az sallanırken siz çekmeyin ya da kendisinin dişini zorlamasına izin vermeyin.Ben hafta sonuna denk geldiği için diş hekimine götüremedim,bugün götürmeye niyetliydim ancak yetişemedim :)
  Ama yine de daha sonra ki dişlerde nasıl davranmalıyım öğrenmek adına mutlaka gideceğim,ne de olsa daha düşecek çok dişimiz var :)

Sağlıcakla kalın....

4 yorum:

  1. Oyy Oyy maşaallah Yağıza.. Hayırlı olsun.. Yerine daha güzel inci gbi ana dişi gelecek inşaallah.
    Reyhancığım sen isim mi değiştirdin? Panelde gördüm kim bu diye, sonra baya bir araştırdım. Facebookta ki sayfandan anladım sen olduğunu..
    Canım tekrar hayırlı olsun. İnşaallah buradan asker fotoğraflarını da görürüz. Öptüm yağızı ve seni canım. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben adımı değiştirmedim,bu benim diğer blogumianne eli gibi hala duruyor :)bunu yağız için açmıştım sadece onunla ilgili yazıyorum.inşallah canı rabbim o günleri de göstersin cümlemize..

      Sil
  2. Demek ki sonu iyi bitiyor.Oğlumun arkadaşının okulda dişi çıkmış, oğlum da korkmuş.Biz de saatlerce ona bunun kötü birşey olmadığını anlattık.Sonuçta bize 'İnşaallah benim dişlerim hiç düşmez dedi'.Daha çok sallanan dişi yok diye bizde konuyu kapattık.Yazını okuyunca rahatladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım ilk başta kabullenemiyorlar ama sonra mecbur kabulleniyorlar.fazla üstüne düşme,üstüne düştükçe nazlanıyorlar :)

      Sil